Chuck Dixon: Alle klassieke superhelden zoals Superman en Captain America groeiden “uit het gevoel van populisme” van het tijdperk van de grote depressie

Lange tijd Batman schrijver en de maker van Mijn zus suprema op Arkhaven, Chuck Dixon, beweerde onlangs dat de meeste klassieke superhelden zoals Superman “uit het gevoel van populisme” van het tijdperk van de Grote Depressie zijn voortgekomen.

Actiestrips #1

Dixon deed de bewering tijdens zijn Ask Chuck Dixon #115-video waarin Kenneth Ng een vraag stelde over de bewering dat geekcultuur en strips altijd links zijn geweest en dat de helden altijd links zijn geweest, terwijl de rechtervleugels altijd schurken zijn geweest.

GERELATEERD: Gerenommeerde Batman-schrijver Chuck Dixon onthult hoe hij het verhaal van Batman zou beëindigen

Na een vluchtige samenvatting te hebben gegeven van het tijdperk van de Grote Depressie en de aard van de regering van president Roosevelt, ging Dixon specifiek in op een zaak waarbij de gebroeders Schechter betrokken waren en hoe de regering van de Verenigde Staten probeerde hun twee slagerijen die ze in Brooklyn, New York exploiteerden, te sluiten. .

Dixon legde uit: “De Works Project Administration wilde niet erkennen dat de gebroeders Schechter de parameters van de voorschriften die van hen werden vereist overschreden, en ze probeerden ze af te sluiten. Nou, de Schecters gingen aan het werk en het werd openbaar. En hier kregen de Verenigde Staten te zien dat deze hardwerkende broeders door de regering gedwongen werden hun bedrijf te verlaten en door de regering werden gepest.”

Hij vervolgde: “En het Amerikaanse publiek trad hier luidruchtig tegen op. Ze maakten hun ongenoegen hierover bekend. En de WPA moest zich terugtrekken. En toen realiseerden FDR en zijn kabinet zich dat we hier misschien te ver zijn gegaan. En ze sloten de WPA, de National Recovery Administration en het Civilian Conversation Corps zeer snel af, en dat was het einde van die overheidsinstanties.”

Actiestrips #1

“En wat is dat? Waar komt die politiek vandaan? Kwamen ze van rechts? Kwamen ze van links? Nee, ze kwamen voort uit een gevoel van moraliteit,’ beweerde hij. “Ze kwamen voort uit een gevoel van wie we zijn als Amerikanen, waar we voor zullen staan ​​en waar we niet voor zullen staan. En dat is aan de basis populisme.

“Het maakte niet uit aan welke kant van het politieke spectrum je stond. En toen dachten mensen daar niet echt over na’, legt hij uit. “Je was of een Democraat of een Republikein. Je dacht niet aan het politieke spectrum. Maar het maakte niet uit aan welke kant van dat spectrum, het maakte niet uit op welke partij je stemde, je wist dat de Schechters een ruwe deal kregen. Ze werden gepest omdat ze de kleine man waren. En FDR en zijn bende wilden ermee wegkomen, maar dat deden ze niet.”

Actiestrips #3

GERELATEERD: Beroemde Batman-schrijver Chuck Dixon legt uit waarom wat Amazon doet met The Lord of the Rings een “gruwel” is

Over hoe dit zich verhoudt tot strips, zegt Dixon: “Superman en de meeste superhelden, ik zou zeggen alle superhelden van deze periode, groeien uit dat gevoel van populisme. Superman is gemaakt door twee jonge jongens, twee jonge Joodse jongens en dat is belangrijk, en ze hebben Superman gecreëerd als een ideaal, maar hij is een populistisch ideaal. Hij is een held voor de gewone man. Hij is de man die we allemaal zouden kunnen zijn.”

“In vroege verhalen, en dit is waar de linksen graag op wijzen, in vroege verhalen ging Superman achter kwaadaardige landeigenaren en kwaadaardige bedrijven aan en dat soort dingen. En ze denken dat dat hem een ​​linkse held maakt. Nou, het is niet omdat wie van een slechte huisbaas houdt? Wie houdt er van een kwaadaardige corporate raider? Wie houdt er van iemand die het publiek bedriegt? Wie houdt er van een corrupte politicus? Daar is geen politiek. Dat is gewoon immoreel en we zouden allemaal minachting moeten hebben voor immoraliteit, oneerlijkheid en onrecht’, verklaarde hij.

Actiestrips #3

Dixon vervolgde: ‘Dus als Superman het moeilijk heeft met een huisbaas die weduwen en wezen uitzet, dat was iets waar iedereen achter kon staan, dat was geen politieke zaak. En zoals we vandaag zien, vechten tegen een slechte zakenman, nou, veel van uw zakenlieden zijn tegenwoordig aan de linkerkant.”

“Ik weet dat het niet politiek was”, verkondigt hij. “Siegel en Shuster creëerden een grote Amerikaanse held. En zoals ik al eerder in video’s heb gezegd, creëerden ze dit vanuit een minderheidsstandpunt. Ik ken de hele geschiedenis van Siegel en Shuster niet, maar ik durf te wedden dat het Amerikanen van de eerste generatie waren. Ik wed dat er bij hen thuis Duits werd gesproken. Duits en Jiddisch, daar durf ik op te wedden. En ze waren een minderheid die niet altijd even gunstig werd beoordeeld.”

Actiestrips #4

GERELATEERD: Chuck Dixon zegt dat het veranderen van Amerikaanse iconen zoals Superman en Captain America om in de moderne tijd te passen een misdaad is

Dixon legde uit: ‘Maar ze hielden van Amerika, zelfs toen Amerika niet van hen hield. En ze creëerden Superman omdat veel van deze stripboeken Superman creëerden als een wensvervulling. Een figuur van kracht, moraliteit en principes. De man die binnen zou komen en zou zien dat recht werd gedaan. En daarom waarheid, gerechtigheid en de Amerikaanse manier. Dat is waar Superman voor staat. Hij is niet links. Hij is niet rechts. Hij is een populistische held.”

“En dat is waarom het niet uitmaakt uit welk deel van het politieke spectrum je komt, je kunt je inleven in Superman, je kunt jezelf op Superman projecteren,” zei hij. “En al de beste, iconische superheldenpersonages zijn zo. Je kunt jezelf projecteren. Je kunt geloven wat je over hen wilt geloven, want ze zijn een toonbeeld.”

“En je kunt ze toewijzen – je kunt geloven dat Superman een Republikein of een onafhankelijke is of – het maakt niet uit zolang – het mag nooit worden gespecificeerd. Omdat het gedeelde idealen zijn, ongeacht waar je politiek vandaan komt, tenzij je uiterst links bent, in welk geval je niet echt idealen of principes hebt’, verklaarde hij.

Actiestrips #4

Dixon zou ook Captain America toespreken: “Hetzelfde voor Cap. Captain America, ze wijzen er graag op: ‘Hij heeft fascisten in elkaar geslagen.’ Dus sloeg hij rechtse mensen in elkaar. En ze houden ervan om goed te zeggen dat als Captain America hier was, hij Trump vandaag zou slaan.

‘Het probleem is dat Hitler geen rechtse was’, stelt Dixon. “In de jaren twintig dachten mensen in de academische wereld en mensen in de politiek en mensen in leidinggevende posities in dit land dat Mussolini alle antwoorden had, schat. Hij was Italië aan het veranderen in de jaren ’20. De treinen reden op tijd, zoals het cliché luidt. En ze vonden hem de coolste ooit en veel academici reisden daarheen. Ze reisden erheen om te zien wat Mussolini van plan was. Ze reisden daarheen om te zien wat Stalin van plan was en ze vonden het allemaal cool. Het was peachy enthousiast.”

Captain America Comics #1

GERELATEERD: Chuck Dixon diagnosticeert waarom DC- en Marvel-stripboeken zuigen

“Omdat ze natuurlijk alleen de beste delen te zien kregen”, vertelde Dixon. ‘Ze kregen niet te zien dat alle hongerige Italianen honger leden. Ze kregen de hongersnood in de Oekraïne niet te zien. Ze waren op een Disneyland-tour langs de extreemlinkse ideologie van extreemlinks socialisme en fascisme. En het fascisme is links, het spijt me je dat te moeten zeggen. Hitler was een nationaalsocialist.”

“Rechts is individualisme. Rechts is laat me met rust, stop met me te vertellen wat ik moet doen. Hoe verder je naar links gaat, hoe meer mensen je willen vertellen wat je moet doen”, voegde hij eraan toe.

Captain America Comics #2

“Dus Cap, gecreëerd als een ander wensvervullingsfiguur door een ander stel Amerikanen van de eerste generatie, kinderen van immigranten, Joe Simon en Jack Kirby,” legde Dixon uit. “Ze creëerden Captain America als een wensvervullingfiguur om achter een man en een ideologie aan te gaan die waarschijnlijk familieleden van hen in Europa vermoordde. De achtergebleven familieleden oppakken.”

“En de gevaren van het nazisme en de gevaren van antisemitisme waren zelfs hier in de Verenigde Staten duidelijk te zien”, zei hij. “Het was een soort gedachtegolf. Ik ga niet zeggen dat het gebruikelijk was, maar het was er. Dit is een tijd waarin de Ku Klux Klan met honderdduizenden naar Washington marcheerde en niemand er echt over nadacht.”

Captain America Comics #1

GERELATEERD: Chuck Dixon onthult twee van zijn beste stripaanbevelingen

“Dus Simon en Kirby creëren dit personage dat Amerika’s afkeer van extreem-links belichaamt, zoals weergegeven op deze foto door Adolf Hitler,” verkondigt hij. ‘Het spijt me als u uiterst links bent en dat beledigt u, maar dat is de waarheid. Hitler was geen soort rechtse. Zo kun je hem de hele dag noemen, maar dat is gewoon niet waar. Hij hield geen rechtse principes. Hij wilde de Duitse familie vernietigen. Hij wilde de kerk vernietigen. Hij wilde alle traditionele manieren van leven in Duitsland vernietigen en vervangen door de staat. En dat op geen enkele manier, vorm of vorm is een rechts ideaal.”

“En dus komt Cap langs, hij vertegenwoordigt ons allemaal en hij vertegenwoordigt dat we in deze strijd zullen zijn”, legt Dixon uit. “Die Amerikanen zullen moeten opofferen en al het andere. Dus hij is dit wensvervulling ideaal dat als we gewoon een man daarheen zouden kunnen laten gaan en deze engerds beginnen te slaan en dit geregeld te krijgen. En daar is niets politieks aan.”

Captain America Comics #1

Dixon onderwijst vervolgens: “Op dit punt in onze geschiedenis ging dit over overleven. Als de Amerikaanse manier van leven zou overleven, zouden we deze dreiging moeten verslaan. We hadden geen keuze in deze kwestie. We moesten het sluipende fascisme verslaan dat zich over de hele wereld zou verspreiden. Het waren wanhopige dagen. Ik weet dat ze niet veel WO II op school onderwijzen, maar het waren wanhopige dagen. Captain America verschijnt in een tijd waarin Europa voor het grootste deel onder de nazi-hiel ligt. En Engeland zal de volgende zijn die valt en als dat gebeurt, is het allemaal voorbij, schat. Als Engeland valt, heeft Amerika geen voet aan de grond in Europa. Ze hebben geen vriend meer in Europa. ”

“Dus dit waren wanhopige tijden voor Amerika en voor de wereld”, herhaalt hij. “En Cap belichaamt de hoop op een toekomst en ook de rah-rah-geest. Ik bedoel, het is propaganda, maar propaganda kan goed zijn. De rah-rah-geest dat we Amerikanen zijn, schat. We zijn taai. We komen hier goed doorheen en Cap maakte daar deel van uit.”

Captain America Comics #1

GERELATEERD: De productieve Batman-schrijver Chuck Dixon beschrijft Alan Moore’s Batman: The Killing Joke als “Misery Porn”

Als hij dit vergelijkt met moderne strips, zegt Dixon: “Dit in tegenstelling tot vandaag waar de makers, ik gebruik die term losjes, een politieke agenda hebben en ze willen pushen en ze willen je vertellen wat je moet denken.”

“Niemand in de oude strips, niemand tot 2000, voor het grootste deel, leerde je wat je moest denken”, merkt hij op. “Ze kunnen een probleem vormen. Ik heb veel stripverhalen gemaakt, maar ik heb je nooit verteld wat je over problemen moet denken. Ik presenteerde ze als koren op dramatische verhalen. Dat is de enige reden waarom ik de problemen presenteerde. Ik heb de problemen niet gepresenteerd omdat ik een heel speciale aflevering van Robin wilde zijn. Ik heb ze gepresenteerd omdat dit geweldige verhaalmogelijkheden zijn, en het zijn ook dingen waar mensen mee te maken hebben en dus je wilt kunnen relateren.”

My Sister Suprema Aflevering 22: Ontmoet de schurk

“Ook al zijn dit deze fantastisch gekostumeerde en gemaskerde personages, je wilt met hen kunnen omgaan en weten dat ze de problemen van jouw wereld delen, zelfs in hun denkbeeldige wereld,” vertelde Dixon. “Dus ik zou problemen oplossen, maar ik zou nooit mijn politiek invoegen, want dat is niet wat lezers willen lezen. U wilt niet gepredikt worden.”

‘Nou, dat is alles wat deze strips weten. Ze proberen je te prediken, of je te schande te maken, of je te beledigen, of wat dan ook, of je alleen maar instemmend te laten knikken. Ze brengen een strip uit en als je het niet viert en denkt dat het de mooiste strip ooit is, ben je een racist en een onverdraagzame, en een homofoob, en een transfoob, of hoe ze je ook maar willen noemen. Die zijn nu allemaal zinloos vanwege overmatig gebruik, “zegt hij.

“De enige verdienste van hun boek is dat het een lakmoesproef is voor waar je staat in het spectrum en het zorgt voor een aantal echt, echt waardeloze strips, zoals we allemaal hebben gezien,” concludeerde hij.

Bron: MOM: Mother of Madness #1

Wat vind je van Dixons weerlegging van de bewering dat superhelden en strips altijd links zijn geweest?

VOLGENDE: Ultra Cringe-momenten uit moderne stripboeken

Leave a Comment