De verdediging van BC Lions vliegt over het veld, maar vliegt onder radar

Alle aandacht was gericht op QB Nathan Rourke en de grote Lions-aanval, maar de verdediging van Leos was stilletjes net zo uitzonderlijk

Artikel inhoud

Garry Peters raapte zichzelf op van de grasmat, onderschepping verzekerd en rende naar de eindzone, zwaaiend naar zijn teamgenoten zowel op als buiten het veld om zich bij hem te voegen. De groep richtte zich op in de schaduw van de doelpaal in het BC Place Stadium, waarbij TJ Lee als bank voor Peters fungeerde terwijl hij een denkbeeldige piano bespeelde.

Advertentie 2

Artikel inhoud

“Volgende week hebben we waarschijnlijk een koor ernaast”, zei de cornerback van BC Lions met een glimlach na de overwinning van zaterdag met 44-3 op de Toronto Argonauts.

“We hebben genoeg feesten. Onze coach RP is zo cool; hij zegt, ‘als je een toneelstuk maakt en het niet viert, word ik boos op je’,’ zei hij over defensieve coördinator Ryan Phillips.

“Alleen al om zo’n coach te hebben, die hoe dan ook achter je staat, maakt het alleen maar gemakkelijker om te spelen en vrij te spelen. En nogmaals, het moet leuk blijven.”

Bijna alle secundaire en linebackers hebben hun onderscheppings-“celly” -plannen, allemaal goed bewaarde geheimen. Jordan Williams stond alleen toe dat hij een vorm van West Coast-dans is. Quincy Mauger zou niets toegeven.

Advertentie 3

Artikel inhoud

‘Je wilt het niet naar buiten brengen en dat onthullen. Iemand zou het kunnen stelen,’ zei de inwoner van Georgië met een lach. ‘Ik moet iedereen erbij betrekken. Ik probeer een meme te zijn – ik probeer viraal te gaan.

“Je mag (het plezier) niet uit het oog verliezen. Dit is nog steeds het spel dat we vroeger speelden toen we kinderen in de achtertuin waren.”

En hoewel de aanval alle krantenkoppen heeft gehaald, met Nathan Rourke’s historische start en magische verhaallijn, heeft de verdediging zich gewoon goed vermaakt. Winnen doet dat.

Tijdens hun eerste twee wedstrijden domineren de Lions de competitiestatistieken aan beide kanten van de bal. Zij zijn het enige team dat nog een passerende touchdown heeft opgegeven; ze leiden de competitie in de minste punten tegen (negen ppg), hun secundaire heeft zes picks en gemiddelden 233 pas yards tegen, beide CFL besten, net als hun 246 netto yards toegestaan.

Advertentie 4

Artikel inhoud

En ze doen het zonder een enkele speler in de 25 van de totale verdedigende acties. Deze eenheid van Leos zit diep.

Advertentie 5

Artikel inhoud

Bij Peters’ onderschepping in het vierde kwartaal haastte Argos quarterback McLeod Bethel-Thompson zijn worp naar Brandon Banks – hij was eerder ontslagen – en probeerde het in een raam te passen voor Peters en achter linebacker Ben Hladik, die was gevallen diep in dekking. Hladik was alleen in de wedstrijd omdat startende linebacker Bo Lokombo eerder in de wedstrijd geblesseerd was geraakt, maar de afstudeerder van de University of BC zat strak onder de “Speedy” Banks, waardoor Bethel-Thompson’s worp hoog in de armen van een wachtende Peters zweefde. .

“De laatste wedstrijd waren de gemiddelde tackles ongeveer twee tackles per persoon. Het is anders dan vorig jaar; we hadden er zeven of acht (elk), dus je kreeg meer aanrakingen en meer kansen om statistieken op onze statistiekenlijst te krijgen, “zei Williams, de CFL-rookie van het jaar 2021, over zijn 92-tackle-campagne.

Advertentie 6

Artikel inhoud

De verdedigingslinie heeft in totaal acht zakken in twee wedstrijden, de derde in de CFL, en is een groot deel van de sterke verdediging van de Leos (46,0 gemiddeld, 2e). Het was de eerste keer sinds 2018 dat de Lions back-to-back games hadden met minstens vier zakken.

BC kleedde acht D-linemen tegen Edmonton, en zal er negen hebben voor de wedstrijd van donderdag tegen de Ottawa RedBlacks, met de terugkeer van rookie Nathan Cherry, de derde algemene keuze in de 2022 CFL Draft.

“De hele wedstrijd (tegen Toronto) had ik het gevoel dat ik gewoon echt achterover leunde, ontspannen”, zei Peters. “Als je negen jongens hebt die zich op de D-lijn kleden – in tegenstelling tot vorig jaar hadden we er vijf of zes – is het gemakkelijk om die jongens af te wisselen en ze allemaal fris te houden. En als je over de hele linie kijkt, hebben we maar een of twee jonge jongens besprenkeld met veel verschillende dierenartsen. ”

Advertentie 7

Artikel inhoud

Advertentie 8

Artikel inhoud

Natuurlijk wordt het werk van de verdediging gemakkelijker gemaakt wanneer de aanval aan het spinnen is, zoals Rourke de Lions-eenheid laat doen. Door hun stoten te vermengen met korte stoten en grote acties, was het niet nodig dat de verdediging een tegenstooteenheid was. BC heeft een gemiddelde van 37:39 met de bal en dit seizoen slechts zes keer gepunt in 26 balbezit (130 spelen).

“Ik denk dat we ons hebben verbeterd door van het veld te gaan; we forceren en twee en uit en maken een aantal grote plays’, zei hoofdcoach Rick Campbell, wiens team er 11 heeft in twee wedstrijden.

“Het hoogtepunt van de wedstrijd in Toronto was een stop op de doellijn. Dus dat is gewoon een enorme momentumverschuiving met jongens die hard werken en ervoor zorgen dat het andere team het verdient.

“We moeten stabiel en consistent blijven en verbeteren, en niet elke wedstrijd zal zo zijn. Dank aan onze jongens, ze verdienen de eer die ze krijgen. Maar tegelijkertijd weet ik dat ze er niet te veel in zullen verstrikt raken.

Advertentie 9

Artikel inhoud

“Voetbal is een spel waarbij je intrinsiek gemotiveerd moet zijn … als mensen niet kijken of commentaar geven. Onze jongens hebben een duidelijk begrip dat we moeten verschijnen en echt goed voetbal moeten spelen om iedereen in deze competitie te verslaan. En dat gaan we deze week proberen te doen.”


VOLGENDE SPEL

Donderdag

BC Lions (2-0) vs. Ottawa Redblacks (0-2)

4:30 in de namiddag, TD plaats. TV: TSN. Radio: AM 730.


OPMERKINGEN:

Brede ontvanger Bryan Burnham is uitgeschakeld voor deze wedstrijd, omdat hij met gebroken ribben op de lijst met geblesseerden van zes wedstrijden is geplaatst. Josh Pearson zal zijn plek in de startende line-up innemen.

De running back James Butler III zal naar verwachting beginnen nadat hij vorige week uit de wedstrijd was uitgeschakeld, net als linebacker Bo Lokombo. De regerend uitmuntende Canadees maakte een einde aan het hersenschuddingprotocol na een angstaanjagende botsing met teamgenoot Delvin Breaux Sr. tegen de Argos, waardoor hij bewusteloos op het veld achterbleef.

Advertentie 10

Artikel inhoud

Maar Lokombo was maandag vol in de praktijk, dinsdag beperkt en woensdag geslaagd voor de dokterstests.

“Het was eng toen we Bo naar beneden zagen gaan”, zei Williams. “Ik had zoiets van, ‘dit is gek.’ Ik heb zoiets nog nooit persoonlijk gezien, tenzij ik bij een bokswedstrijd ben of zoiets. Het was zo gek… ik kan het niet echt onder woorden brengen.”

In twee wedstrijden hebben de Lions 103 punten gescoord, het hoogste aantal van alle clubs in de geschiedenis van CFL tijdens hun eerste twee wedstrijden. Toronto had 42 en 61 om het seizoen 1992 te openen, terwijl de Leos’ vorige beste was 84 (44 en 40) in 1987.

BC heeft beide wedstrijden dit jaar met meer dan 40 punten gewonnen en voegde zich bij Hamilton (+46, +46, 1999) en Toronto (1988, 1997) als de enige andere teams die het deden. Geen enkel team heeft ooit drie keer op rij met meer dan 40 gewonnen.

Advertentie 11

Artikel inhoud

Alle vingers kunnen worden gericht op Nathan Rourke voor de historische start van het team. De jonge quarterback heeft een voltooiingspercentage van 87,8 procent in twee games, het hoogste ooit in back-to-back games, waarmee hij het record van Ricky Ray verbreekt (84,9 procent in 2013). Zijn 39 voltooiingen vorige week was ook de zevende door een QB van welke nationaliteit dan ook.

Met Rourke in het midden hebben de Lions 23 drives omgezet in 12 touchdowns – een verbluffend percentage van 52 procent. BC had ook geen enkele twee-en-uit met Rourke tegen Toronto.

De Lions leiden de competitie in de netto-aanval. Maar op nummer 2 zitten? Hun tegenstander deze week, de Ottawa RedBlacks, die gemiddeld 412,5 yards per wedstrijd halen.

BC heeft een record van 48-23-2 aller tijden tegen Ottawa, het hoogste winstpercentage (0,671) van alle andere CFL-teams. Ze zijn 21-16 op weg tegen de RedBlacks en zijn 3-3 gegaan in hun laatste zes.

Advertentie 12

Artikel inhoud

De Lions begonnen het seizoen voor het laatst met 3-0 in 2007, toen ze met 5-0 uit de poort gingen, op weg naar een 14-3-1 record, waarmee ze franchisepunten neerzette voor overwinningen, punten in een seizoen en hun vierde reguliere seizoen in de West Division. titel op een rij. Maar de verdedigende Gray Cup-kampioenen verloren met 26-17 in de West Final van de Saskatchewan Roughriders.

jadams@postmedia.com

twitter.com/TheRealJJAdams


Meer nieuws, minder advertenties, snellere laadtijd: Krijg onbeperkte, ad-lite toegang tot de Vancouver Sun, de provincie, National Post en 13 andere Canadese nieuwssites voor slechts $ 14/maand of $ 140/jaar. Schrijf je nu in via de Vancouver Sun of The Province.

Advertentie 1

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties worden gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, er een update is van een opmerkingenreeks die u volgt of als een gebruiker opmerkingen volgt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over hoe je je e-mailinstellingen kunt aanpassen.

Leave a Comment