Jeff Bezos kent 40 beurzen ter waarde van $ 123 miljoen toe om dakloosheid te bestrijden

Jeff Bezos doet zijn eerste donaties sinds de oprichter van Amazon vorige week beloofde het grootste deel van zijn nettowaarde, geschat op $ 116 miljard, weg te geven.

Op dinsdag kondigde het Bezos Day One Fund 123 miljoen dollar aan subsidies aan aan 40 organisaties in de VS. Het fonds zei te hopen dat de donaties “gezinnen zouden helpen om van onbeschutte dakloosheid en schuilplaatsen over te stappen naar permanente huisvesting met de diensten die ze nodig hebben om stabiliteit te bereiken.” Het Day One Fund, gelanceerd in 2018, is een toezegging van $ 2 miljard van Bezos om dakloze gezinnen te helpen en kleuterscholen te bouwen in gebieden met lage inkomens.

Bezos zwoer het grootste deel van zijn fortuin weg te geven met zijn vriendin Lauren Sánchez tijdens een CNN interview op 12 november. Destijds gaven noch Bezos noch Sánchez details over waar ze van plan waren het geld te doneren.

Miljardair filantropie

Bezos heeft zijn filantropische plannen trager aangekondigd dan andere miljardairs, zoals Microsoft-oprichter Bill Gates en Berkshire Hathaway-voorzitter Warren Buffett.

Gates eerder dit jaar toegezegd om “vrijwel al mijn rijkdom te schenken” aan de Bill and Melinda Gates Foundation, met de belofte om “naar beneden te gaan en uiteindelijk van de lijst van ‘s werelds rijkste mensen te verdwijnen”.

Bezos heeft de Giving Pledge niet ondertekend, wat een belofte is van honderden van ‘s werelds rijkste mensen om het grootste deel van hun rijkdom tijdens hun leven weg te geven.

Bezos gaf wel de grootste donatie van 2020: een toezegging van 10 miljard dollar over een periode van 10 jaar om de klimaatverandering te bestrijden. Bezos en Sánchez hebben ook subsidies gegeven aan andere filantropen, zoals een recente subsidie ​​van $ 100 miljoen aan Dolly Parton, bestemd voor het eigen goede doel van de zanger. “We hadden niemand beter kunnen bedenken dan deze prijs aan Dolly te geven”, legde Sánchez uit CNN op nov. 12.

Tijdens zijn CNN In een interview probeerde Bezos zijn langzamere aanpak uit te leggen, door te suggereren dat hij ervoor wilde zorgen dat het geld “op een manier met een hefboomwerking” werd gebruikt. De oprichter van Amazon voegde eraan toe dat “er een heleboel manieren zijn … waarop je ineffectieve dingen zou kunnen doen” met grote donaties.

Een paar dagen na het interview met Bezos kondigde Mackenzie Scott, ‘s werelds rijkste vrouw en de voormalige vrouw van de Amazon-oprichter, aan op Medium dat ze in slechts zeven maanden $ 2 miljard had weggegeven aan bijna 350 organisaties.

Onze nieuwe wekelijkse Impact Report-nieuwsbrief zal onderzoeken hoe ESG-nieuws en -trends de rollen en verantwoordelijkheden van de huidige leidinggevenden vormgeven – en hoe ze die uitdagingen het beste kunnen aangaan. Abonneer u hier.

Leave a Comment