Paramedici op ‘Level Zero’ tijdens oproep over 11-jarige zonder vitale functies

Niveau nul houdt gedeeltelijk verband met een logge ambulances die vertraging oplopen tijdens het wachten om patiënten uit drukke ziekenhuizen te lossen en komt vaker voor tijdens de pandemie

Artikel inhoud

Er waren geen ambulances beschikbaar in Ottawa op de dag in oktober dat een verwoede 911-oproep binnenkwam van een basisschool over een 11-jarig meisje dat geen vitale functies had, heeft het hoofd van de paramedische dienst van Ottawa bevestigd.

Advertentie 2

Artikel inhoud

Waarnemend hoofd Peter Kelly zei in een verklaring dat de Ottawa Paramedic Service zich op niveau nul bevond, wat betekent dat er geen ambulances beschikbaar waren om onmiddellijk te reageren, toen de oproep binnenkwam in de vroege middag van 25 oktober. Het was een Code 4 – de hoogste prioriteit voor paramedische hulp in de stad.

Artikel inhoud

Level Zero is de afgelopen jaren een groeiende crisis geweest in Ottawa en in de hele provincie. Het heeft gedeeltelijk te maken met een blokkade van ambulances die vertraging hebben opgelopen tijdens het wachten om patiënten uit drukke ziekenhuizen te lossen en is tijdens de pandemie verergerd. Er wordt verwacht dat er tegen het einde van het jaar meer dan 1.000 periodes van Level Zero in de stad zijn geweest, met naar verwachting 60.000 uren aan vertragingen bij het lossen van paramedici.

Mensen op de school voerden reanimatie uit op het meisje totdat er hulp arriveerde. Volgens een verklaring van de stad Ottawa kon een omstander binnen vier minuten na het alarmnummer de openbare defibrillator van de school gebruiken.

Advertentie 3

Artikel inhoud

Het meisje, dat spierdystrofie had en afhankelijk was van een rolstoel, werd dood verklaard nadat ze naar CHEO was vervoerd. De regionale lijkschouwer onderzoekt haar dood.

De familie van het meisje weigerde commentaar te geven, maar een persoon dicht bij de familie zei dat ze zich geen zorgen maakten over de reactie op haar medische crisis.

“Er is direct gestart met reanimeren. Dat is wat belangrijk is.”

Aanvankelijk kwam hulp van de brandweer van Ottawa. Paramedici arriveerden later, waaronder ten minste één die net zijn werk had afgetekend en gealarmeerd was over de zich ontvouwende situatie, volgens een bron die bekend is met de zaak en anoniem wilde blijven omdat ze niet bevoegd waren om over de situatie te praten.

Brandweerlieden arriveerden vier minuten nadat ze de oproep hadden gekregen ter plaatse, volgens een verklaring van Kelly, en gingen door met het behandelen van het meisje. Paramedici, die zijn opgeleid om hartmedicatie toe te dienen, evenals apparatuur om patiënten te intuberen, arriveerden 11 minuten later om het meisje te behandelen en naar CHEO te vervoeren.

Advertentie 4

Artikel inhoud

De provinciale doelstelling voor reactietijden op 911-oproepen voor plotselinge hartstilstand is zes minuten.

Aan de responstijd wordt geacht te zijn voldaan “als er ter plaatse een openbare defibrillator beschikbaar is of door de komst van een paramedicus, politieagent, brandweerman of OC Transpo Security, die allemaal zijn uitgerust met een defibrillator in hun voertuigen”, merkte Kelly op. in een verklaring per e-mail.

“De Ottawa Paramedic Service had te maken met Level Zero tijdens dit gesprek. In deze gevallen beperkt de dienst de vertragingen bij het lossen en incidenten van niveau nul door bestaande maatregelen te implementeren met de steun van Ottawa Fire Services en andere paramedische diensten om aan de vraag naar service te voldoen, ‘zei Kelly.

Volgens de bron is vanaf een onbekende afstand een paramedische hulpeenheid naar de plaats delict gestuurd.

Advertentie 5

Artikel inhoud

Kelly zei dat de Ottawa Paramedic Service “samen met andere paramedische diensten in heel Canada ongekende gevolgen voor de dienstverlening blijft ervaren” als gevolg van de aanhoudende systeembrede gezondheidszorgcrisis in het hele land.

“Vertragingen bij het ontlasten van ziekenhuizen, samen met constant hoge belvolumes, hebben onze middelen extra onder druk gezet en blijven een belangrijke bijdrage leveren aan incidenten op niveau nul.”

In augustus vroeg de toenmalige burgemeester Jim Watson de provincie om 42 nieuwe paramedische banen in Ottawa te financieren om de stad te helpen incidenten op niveau nul te verminderen.

Hij zei dat de nieuwe paramedici in vier ziekenhuizen in Ottawa zouden worden gestationeerd om patiënten met een lagere scherpte te verzorgen en ambulances sneller weer op weg te helpen.

Advertentie 6

Artikel inhoud

“We kunnen dit niet laten doorgaan. We hebben de hulp van de provincie nodig. Gezondheidszorg is een provinciale verantwoordelijkheid”, zei Watson in zijn brief aan premier Doug Ford.

Er is geen directe publieke reactie van de provincie op dat verzoek. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei dat het samenwerkt met paramedische diensten, ziekenhuisleiders en andere sectorpartners “om de beschikbaarheid van ambulances te vergroten en de uitlaadtijd van ambulances te verkorten, zodat alle inwoners van Ontario toegang hebben tot de zorg die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.”

Woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Bill Campbell, zei dat de provincie een strategie heeft om de uitlaadtijd van ambulances aan te pakken, de doorstroom van patiënten te verbeteren en onnodige reizen naar de spoedeisende hulpafdelingen te voorkomen, waaronder $ 1,5 miljoen die in Ottawa moet worden uitgegeven voor een speciaal verpleegprogramma voor het uitladen van paramedici om terug te keren op de wegen.

Advertentie 7

Artikel inhoud

Campbell betuigde ook “onze oprechte condoleances aan deze familie voor hun tragische, plotselinge verlies.”

Een bron die bekend is met de zaak zegt dat een betere ambulance 911 triage-tool – een tool waar veel gemeenten en paramedici al jaren om vragen en een handvol gemeenten in Ontario gebruik van maken – een verschil kan maken in gevallen van plotselinge hartstilstand, zelfs als er weinig ambulances zijn. verkrijgbaar.

Er worden twee hulpmiddelen voor het triage van ambulanceoproepen gebruikt in ambulancecommunicatiecentra in Ontario. Ottawa gebruikt, samen met de overgrote meerderheid van de gemeenten, de Dispatch Priority Card Index. Een paar gemeenten gebruiken het Advanced Medical Priority Dispatch System, dat veel wordt gebruikt in Noord-Amerika en dat een betere prioriteit geeft aan oproepen, inclusief die voor plotselinge hartstilstand, waarbij minuten het verschil kunnen maken tussen leven en dood.

Advertentie 8

Artikel inhoud

Een anoniem Ottawa-account op sociale media dat incidenten van Level Zero in de stad volgt, had details getweet over de zaak waarbij het jonge meisje in oktober betrokken was, waaronder dat ten minste één paramedicus buiten dienst en opnieuw toegewezen, op de hoogte van de zich ontvouwende situatie, deel uitmaakte van de team dat het meisje behandelde en naar het ziekenhuis vervoerde. Paramedici konden haar pols herstellen, maar ze werd in het ziekenhuis dood verklaard.

Het Twitter-account zei dat sommige paramedici, op de hoogte van de situatie, zich haastten om patiënten uit te laden en hun apparatuur schoon te maken, om vervolgens te worden doorgestuurd naar andere Code 4-oproepen die in de wachtrij stonden, waaronder een val en een onbekende situatie. Volgens het systeem dat in Ottawa en elders wordt gebruikt, krijgen verschillende oproepen de hoogste prioriteit. Als een ambulance eenmaal is toegewezen aan code 4, kan deze niet door de coördinator worden omgeleid naar een andere oproep, tenzij een andere ambulance er sneller kan zijn, volgens een briefing over het systeem dat is opgesteld door de regionale gemeente Hamilton.

Advertentie 9

Artikel inhoud

“Volgens het huidige prioriteitssysteem van het ministerie van Volksgezondheid worden alle oproepen met Code Vier toegewezen in de volgorde waarin ze zijn ontvangen aan de dichtstbijzijnde beschikbare paramedische eenheid. Code Vier-oproepen zijn oproepen waarbij de patiënt levensbedreigend of direct gevaar loopt”, zei Kelly in een verklaring per e-mail.

Uit het onderzoek van een lijkschouwer naar de dood van Greely-inwoner Alice Martin aan hartfalen in 2004 bleek dat paramedici niet snel genoeg op patiënten reageerden, en adviseerde Ottawa het Advanced Medical Priority Dispatch-systeem te implementeren, dat in het rapport van de lijkschouwer “veruit superieur” werd genoemd. het bestaande Ottawa-systeem.

In het geval van het jonge meisje zei haar overlijdensbericht dat ze behandelde vele gezondheidsuitdagingen met “bewonderenswaardige moed, kracht, gratie en geloof” en nodigde degenen die wilden doneren uit om dit te doen aan CHEO of de Muscular Dystrophy Association.

Advertentie 1

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd forum voor discussie en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld: u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen maakt. Bezoek onze Communityrichtlijnen voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mailinstellingen.

Leave a Comment